Menu

Ülke Vize Başvuruları Hakkında Her Şey...
+90 232 425 4943
  • Hollanda Vizesi

 

 

Hollanda Krallığı'na seyahat edecek olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmesi için Hollanda vizesi başvurusunda bulunması gereklidir. Hollanda ile Türkiye arasındaki vize uygulamaları uyarınca Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda vize işlemlerine tabi olmazlar.

Söz konusu pasaport hamilleri pasaport geçerlilik sürelerinin devam etmesi ( seyahatten en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olması) ve pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması koşuluyla, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Hollanda vize işlemlerinden muaf tutulurlar.

Hollanda'ya seyahatte bulunacak Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (pasaportlarında geçerli Schengen vizesi yoksa)bu ülkeye giriş yapabilmek için Hollanda vizesi başvurusunda bulunmak zorundadırlar.

Hollanda Vizesi Hakkında Hollanda Schengen Bölgesi'ne üye ülkeler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla Hollanda'ya kısa süreli (90 günden az) seyahatte bulunacak kişiler, Hollanda Schengen vizesi için başvuru yapmalıdır.

Hollanda Schengen Vizesi sahibi kişiler, seyahatlerini Hollanda'dan başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de Hollanda Schengen vizesi ile seyahat edebilmektedirler. Hollanda Schengen Vizesi Schengen vizesi, seyahat edilecek Schengen üyesi ülkelerde en fazla 90 gün ikamet etme imkanı sağlamaktadır.

Ancak Schengen vizesine ilk defa müracaat edecek kişilere kısa süreli (1 hafta gibi) vize verilir ve bu süre daha sonraki seyahatlerde kademeli olarak arttırılır. Ancak, vizenin kullanımı ve Hollanda seyahatlerinin sıklığı vize süresi bazı durumlarda kişilere daha uzun süre konaklama olanağı sağlanmaktadır.

Hollanda Turistik Vizesi, Hollanda Ticari Vizesi, Hollanda Aile Ziyareti Vizesi ve Hollanda Transit Vizesi gibi vize çeşitleri Hollanda Schengen Vizesi kategorisine girmektedir.

Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.

Uzun Süreli Hollanda Vizesi Hollanda Krallığı'na 90 günden daha fazla konaklama gerektiren nedenlerle seyahat eden kişiler, Uzun süreli Hollanda Vize işlemlerine başvuruda bulunmalıdır. Hollanda Ulusal Vizesi ya da Hollanda D vize olarak anılan Uzun süreli Hollanda Vizesi başvuruları Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından kabul edilmektedir.

Hollanda Çalışma Vizesi, Hollanda Oturum Vizesi, Hollanda Eğitim Vizesi ve Hollanda Aile Birleşimi gibi vize türleri Uzun süreli Hollanda Vizesi kategorisinde değerlendirilmektedir. Hollanda Express Vize Hollanda'ya acil olarak seyahat etmesi gereken kişiler Hollanda Express vizesi için başvuruda bulunabilirler.

Hollanda Express vizesi için başvuruda bulunan kişilerin biyometri işlemleri başvuru tarihlerini takip eden ilk randevu gününe verilmektedir. Kısa süreli Hollanda vize türlerini kapsayan Hollanda Express Vize uygulaması, vize işlemleri ile ilgili sürecin asgari zamanda tamamlanmasını amaçlamaktadır.

Hollanda Vizesi Başvuru İşlemleri Hollanda Krallığı'na seyahatte bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda Vizesi başvurularını Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Büyükelçiliği ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapabilirler. Hollanda Konsolosluğu, kısa süreli (90 günden az) seyahatlere ilişkin vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) birebir kabul etmemektedir.

Bu nedenle Hollanda'ya kısa süreli (90 gün süreli) seyahat etmek isteyen kişiler vize işlemlerini Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen Vize Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilirler.

Hollanda'ya uzun süreli (aile birleşimi, çalışma, eğitim, vb.) sebeplerle seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu ülkede 90 günden fazla konaklama gerektiren vize çeşitleri için müracaat etmelidir.

Bu kişiler başvurularını doğrudan Hollanda Konsolosluğu'na ve Hollanda Büyükelçiliği'ne yapmalıdır.(Bu bilgi vize başvurusu öncesinde Hollanda Konsolosluğu aranarak teyit edilmelidir.) Hollanda Vizesi Biyometri Uygulaması Hollanda vizesi başvurusunda bulunan kişilerden biyometrik tarama (parmak izi taraması) talep edilmektedir.

İlk olarak 2011 yılının Ekim ayında Afrika'da uygulanmaya başlayan Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS), tüm Avrupa Birliği (AB) Schengen ülkeleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Kimlik sahteciliğini engellemek ve vize başvuru sürecini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan biyometri işlemi ile ilgili veriler parmak izi merkezlerinde tespit edilmektedir.

Dolayısıyla vize başvurusunda bulunan kişilerin kendilerinden alınması zorunlu olan biometrik veriler( 10 parmak izi) için işlem esnasında hazır bulunması gerekmektedir.

25 Eylül 2014 tarihinden itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanan ve her gün biraz daha yaygınlaşan biyometri işlemi, İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılmaktadır.

Hollanda vizesi başvurusuna ilişkin önemli hususlar Hollanda vize başvurusunda kullanılacak pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.

Aksi durumda vize başvurusunda bulunan kişi yeni pasaport çıkartmalıdır. Hollanda vize işlemlerinde kullanılacak pasaport son 10 yılda çıkartılmış olmalı ve geçerliliğini Hollanda vizesi geçerlilik tarihinin bitiminden 3 ay sonrasına kadar korumalıdır.

Hollanda Konsolosluğu Türkiye ve Hollanda resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir. Vize başvurusunun resmi tatil tarihlerine tekabül etmesi Hollanda Vizesi işlemlerinin uzamasına neden olacağından Hollanda vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, vize başvurusunun Hollanda ve Türkiye resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) tarihlerine denk gelip gelmediğine dikkat etmelidir.

Hollanda Konsolosluğu resmi tatil günlerini öğrenmek için tıklayınız. Reşit olmayan (18 yaşından küçük) kişiler Hollanda Vizesi başvurularını anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte yapmalı ya da noter tasdikli muvaffakatname belgesi ile birlikte başvurmalıdır.

Hollanda Konsolosluğu, Hollanda vize başvurusu ile ilgili gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibini ek görüşmeye çağırabilir.

Hollanda Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular Hollanda vize ücreti nedir?

Hollanda kısa süreli ve uzun süreli ize ücretleri Hollanda Konsolosluğu tarafından belirlenen harç ücretleridir.

Hollanda vize işlemleri Hollanda Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize hizmet merkezleri aracılığı ile yapılmasından dolayı, vize hizmet merkezi ücretlerini de içerebilmektedir.

Vize ücretleri Hollanda vize türleri olan Schengen kapsamındaki kısa süreli turistik vize, ticari vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi, uzun süreli D vize türlerine göre de değişiklik gösterebilmekte olup dönemsel olarak güncellenebilmektedir.

Hollanda vizesi kaç günde çıkar?

Hollanda vizesinin kaç günde çıkacağına karar veren kurum Hollanda Konsolosluğudur ve bu süre ortalama olarak 7 ila 15 iş günü arasında değişebilmektedir. Ancak Konsolosluğun kapalı olduğu tatil günleri ve resmi tatiller bu süreye dahil edilmemektedir.

Konsolosluğun ilave evrak istediği durumlar veya başvuru sahibini mülakata çağırabildiği istisnai durumlarda vize çıkış süresi değişebilmektedir. Bildirilen bu süre kısa süreli Hollanda Schengen vizeleri için geçerlidir.

Hollanda aile birleşimi, oturum izni veya çalışma izni gibi uzun süreli vize türlerine ait başvuruların sonuçlanma süreleri daha fazla zaman alabilmektedir.

Hollanda vizesi ile hangi ülkelere gidebilirim?

Hollanda Schengen vizesi ile Avusturya, İspanya, Fransa, Almanya, Belçika'nın dahil olduğu 26 Schengen ülkesine seyahat edebilirsiniz.

Hollanda vizesinin ek giriş ve çok giriş olması ne demek?

Tek girişli Hollanda Schengen vizesi ile Schengen bölgesine tek giriş hakkınız olur.

Hollanda'nın dahil olduğu birden fazla Schengen ülkesini ziyaret edebilirsiniz ancak Schengen bölgesine dail olmayan bir Avrupa ülkesine giriş yaptığınızda kalış sürenizi doldurmamış bile olsanız vize geçerliliğini yitirecektir.

Çok girişli Hollanda Schengen vizesi vize etiketinde Multy ibaresi ile yer alır ve size birden fazla giriş hakkı verir. Tek veya çift girişli vizelerde kalış sürenizi de göz önünde bulundurarak seyahat etmeniz tavsiye olunur.

Kalış süresinin aşıldığı durumlarda hukuki yatırımlarla karşı karşıya kalabilir, sonraki vize başvurularında ret cevabı alabilirsiniz.

İkametgâhımın kayıtlı olduğu şehrim ve yaşadığım şehir farklı Hollanda vizesi için hangi Hollanda Konsolosluğuna başvurmalıyım?

Hollanda vize işlemlerinde bölge ayrımı yapılmadığı için bulunduğunuz yere en yakın Hollanda Konsolosluğundan başvuru yapabilirsiniz.