Malta Konsolosluğu, Malta'ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti uyruklu vatandaşların Malta vize işlemlerini ve Türkiye'de ikamet eden Malta vatandaşlarının nüfus cüzdanı, kimlik, pasaport ve benzeri resmi evraklarla ilgili işlemlerini yürütmekte olup hukuki danışmanlıktan vermektedir. Malta Konsolosluğu, ve Malta Fahri Konsoloslukları ayrıca Türkiye- Malta ilişkilerini geliştirmekle yükümlüdür.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının Malta'ya yapacakları seyahatlere ilişkin işlemler Malta Konsolosluğunun yetkilendirdiği akredite aracı kurumlarla gerçekleştirilmektedir ancak Malta vizelerinin sonucu konusunda karar verme yetkisi sadece Malta Başkonsolosluğuna aittir.
Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport, Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve sahipleri Malta'ya yapacakları 180 günde 90 gün Malta'da ve Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkına sahip olup vizeden muaftırlar.
Ancak Umuma Mahsus Bordo pasaport sahipleri Malta'ya yapacakları seyahatlerinde vize uygulamasına tabidirler.
Malta, Schengen Bölgesi Üye Devletlerinden biri olduğundan Malta vizesine sahip olanlar Schengen üyesi olan ülkeler arasında serbest dolaşım hakkına sahip olurlar.
Malta Schengen Antlaşmasına taraf ülkelerden biridir. Bu nedenle Malta'ya yapılacak kısa süreli (90 günden az) seyahatler için Malta Konsolosluğu'na Malta Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır.
Schengen vizesi başvurularını (istisnai durumlar dışında) aracı vize başvuru merkezleri aracılığıyla kabul etmektedir.
Malta Schengen vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, seyahat amaçları doğrultusunda Malta Turistik vize,Malta Ticari vize,Malta Aile Ziyareti vizesiveMalta Transit vize başvurularını Malta Konsolosluğunun yetkilendirdiği bu kuruluşlara başvurmalıdırlar.
Malta Konsolosluğu tarafından Schengen vizesi onaylanan T.C. vatandaşları, ilk başvurularında bu vize ile Schengen Bölgesi'nde en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar.
İlk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişilere kısa süreli konaklama hakkı tanınır (İstisnai durumlarda başvuru prosedürü değişebilir). Vizenin Schengen kurallarına uygun kullanılmasına bağlı olarak Schengen vizesinin süresi kademeli olarak uzatılır.
Kurallara riayet edilmediği taktirde daha sonraki vize başvurularını ret ile sonuçlanma olasılığı vardır. Schengen vizesi Schengen Anlaşmasına taraf 26 ülkede geçerlidir.
Malta Konsolosluğu D Vize başvuruları Malta Konsolosluğuna doğrudan yapılmalıdır. Malta'da 90 günden daha uzun süre kalmayı gerektirecek amaçlarla (eğitim, aile birleşimi, oturum, vb.) vize başvurusunda bulunan kişilerin başvuruları Malta Konsolosluğu tarafından doğrudan kabul edilmektedir.
Malta Vize Başvuru Formu
Malta Schengen vize başvuru formunun Malta vize başvurularından önce kesiksiz olarak doğru bilgilerle doldurulması zorunludur. Malta vizesi için başvuru işlemlerinizin ilk adımı bu Schengen vize başvuru formunun Malta vize başvurusu için gerekli olan diğer evraklardaki bilgilerle tutarlı şekilde doldurulması olacaktır.
Malta vize başvuru formu gerçeğe uygun bilgilerle eksiksiz doldurularak başvuru sahibinin imzasını taşıyacak olup gerekli başvuru evraklarınız arasında bulundurulmalıdır.
Malta Konsolosluğu vize başvuru sahibi hakkındaki detaylı bilgiye Schengen vize başvuru formu aracılığı ile ulaşır. Malta Schengen vize başvurunun yanlış doldurularak teslim edildikten sonra yanlışlığı gidermek bir geri dönüş öz konusu olmayıp, eksik ve hatalı bilgilerle doldurulmuş bir form vize reddiyle sonuçlanır. |